Nemos aktiviteter

Aktiviteter – Vi er i gang hele året

Som medlem i Nemo er man i gang hele året. Klubbens aktiviteter spredes over kalenderåret, så der også er noget at give sig til i den kolde tid, hvor ikke alle fristes til at springe ud i bølgen blå. Det kunne eksempelvis være at optimere fridykkerteknikkerne i svømmehallen, snitte en ny harpun eller nørde på google maps efter dine nyeste hotspots.

Aktivitetskalenderen 2020

Vores aktivitetskalender for 2020 finder du nedenfor, og under denne er der en kort beskrivelse af nogle af aktiviteterne

Tidspunkt Aktivitet
Hele året Forsyningslageret med lækkert grej på hjemmesiden
1/1 t.o.m. 31/12 Nemo Koppen 2020
25. januar Julefrokost og sæsonafslutning
Februar Sæsonstartsarrangement
Marts Foredrag om UV-jagt i Norge
Onsdag d 1. April Generalforsamling + evt. arrangement
16.-17. Maj Vragkursus med Michael B.
12., 13., 14. Juni Forårstur til Limfjorden
14-16. August Jubilæum
11.-13. September 24-timers Konkurrence
2., 3., 4. Oktober Efterårstur til Langeland
16. januar 2021 Julefrokost, sæsonafslutning og generalforsamling

Beskrivelse af aktiviteterne

Forsyningslageret

Vi har vores eget lille forsyningslager, hvor man som medlem kan købe kvalitets grej til indkøbspriser. Det er sliddele som knive, spyd, liner, elastikker, bælter mv. så du skal ikke forvente at købe din nye dragt her. Vi benytter primært grej fra Sigal Sub og Picasso.

Svømmehalstræning

I vinterhalvåret booker vi os ind på svømmehalstider i og omkring Århus. Vi bestræber os på at have tiderne 1-2 gange om måneden, hvor vi mødes og laver fridykningsøvelser af forskellig karakter eller spiller undervandsrugby. Datoerne meldes ud i god tid, så du har mulighed for at flette dem ind i familiens planer. Typisk er tiderne et par timer i tidsrummet 19-23, afhængigt af hvor vi kan booke os ind.

Nemo-Koppen 

Nemo-Koppen er vores interne konkurrence der løber det meste af året. Når du har været ude at undervandsjage kan du tilmelde din fisk ved at skrive en lille beretning og uploade nogle fotos på facebook gruppen. Vinderen får overrakt en helt unik Nemo-kop, samt håneretten det næste års tid 🙂

Fridykkerworkshop

Vi bestræber os på hvert år at have en fridykkerworkshop med nogle af de mange dygtige fridykker instruktører vi har i Danmark. Vi har bl.a. haft Jesper Stechmann og Morten Rosenvold Villadsen på besøg, og i 2018 havde vi Rune Hallum til at undervise os.

Lidt video fra workshoppen med Jesper Stechmann finder du her: https://www.youtube.com/watch?v=Q05WBEyAo_g&t=5s

Forårsturen (og generalforsamling)

Dette event må du bare ikke gå glip af som medlem. Vi tager på weekendtur, typisk på Djursland, hvor vi dykker og hygger en hel weekend. Vi skal gøre opmærksom på risiko for god mad, guitarspil og hjemmebrygget øl hvis du deltager! På forårsturen afholdes i øvrigt generalforsamlingen – helst rundt om bålet, som det jo hører sig til 🙂

Klubmesterskab

August måned er højsæson for undervandsjagt i Danmark. Det markerer vi med vores klubmesterskab, som er et hyggeligt uformelt arrangement, hvor vi tager ud og jager i nogle timer og ser hvem der er den dygtigste/heldigste på dagen. Derefter mødes vi om eftermiddagen og tilbereder noget mad ud af dagens flotte fangster. Det er flere gange blevet til en lækker fiskesuppe – tilberedt over bål naturligvis.

24-timers konkurrence

Vores 24-timers konkurrence er et af Nemos flagskibe. Vi arrangerer den i september måned hvor fiskeriet i Danmark virkelig er godt. Konkurrencen er åben for alle jægere i landet, og i bedste Le-mans stil konkurrerer vi i 24 timer. Præmiebordet til denne konkurrence plejer at være overdådigt. I 2017 og 2018 løb præmiesummen langt over 15.000 DKK!

På Nemo’s 24-timers konkurrence 2018  kan du se billeder fra 2017 og 2018.

Efterårsturen

Spørger du vores medlemmer hvad de glæder sig mest til vil mange svare ”efterårsturen!”. Det bliver heller ikke meget bedre. Vi tager typisk til Langeland i en weekend og skruer helt på for både undervandsjagt og hyggen. Det er eventet med den største deltagelse gennem Nemo-historien og man forstår godt hvorfor. Flere af vores medlemmer har fået kyndig vejledning og f.eks. lært at dykke på vrag på denne tur. Efterårsturen skal ikke sælges med ord – den skal opleves!

Sæsonafslutning og julefrokost

Ved sæsonens afslutning mødes vi til nogle forskellige aktiviteter hvorefter vi samme aften afholder julefrokost. Det er super hyggeligt og her går snakken ivrigt omkring alle vores oplevelser og fangster i det forgangne år. Ligeledes er det her at Nemo-Koppen overrækkes til vinderen. Der bliver i øvrigt heller ikke sparet på underholdende indslag denne aften 🙂

Lidt video af nogle af dagsaktiviteterne finder du her: https://www.youtube.com/watch?v=CfyYv24OncY